wit

VW utrechtwest01

witje01

De Vreedzame Wijken in Utrecht

- Utrecht-West (Lombok en Oog in Al)

Overzicht Utrecht

In september 2013 is ook in Utrecht-West gestart met de invoering. Ten eerste zijn alle partners in beeld gebracht die in West werken met kinderen en ouders. Me’kaar levert de interne wijkcoördinator. Eind 2013 heeft hij samen met de stedelijk coördinator alle scholen in West bezocht en gesproken over De Vreedzame Wijk.
In 2014 zijn de partijen om de scholen heen benaderd. Een groot deel van deze partijen (Ludens, Me’kaar, Wijkbureau, Politie, Toezicht en handhaving, Bibliotheek, etc.) is al een ‘Vreedzame’ organisatie.

Onlangs (juni 2014) tekenden alle partijen in Utrecht-West een intentieverklaring.
De scholen willen volgend schooljaar komen tot een Vreedzame kinderraad (waarvoor een overleg met schoolcontactpersonen en Me’kaar zal worden vormgegeven om een en ander voor te bereiden en uit te voeren) en het meer betrekken van wijkpartijen bij de Vreedzame Wijk. Ook willen de scholen wijkmediatoren opleiden, maar voorwaarde hiervoor is dat wijkpartijen goed geïnformeerd en betrokken zijn bij de Vreedzame Wijk.
De uitdaging in West is om enerzijds de Vreedzame Wijk snel in te voeren (veel partijen staan al in de ‘aan-stand’, anderzijds is het van belang na te gaan wat passend is voor West.

vw utrechtwest02

Meer informatie

Lees verder over de andere Utrechtse Vreedzame Wijken:

- Overvecht

- Kanaleneiland

- Sterrenwijk / Abstede

- Noordwest (Zuilen, Ondiep, Pijlsweerd)

- Hoograven

- Leidsche Rijn

- Vleuten-De Meern

- Rivierenwijk / Dichterswijk

en over: