Vreedzaam Actueel September 2012

Vanaf nu zijn de nieuwe kletskaarten te bestellen!
De scholen die de kletskaarten gebruiken waren zo enthousiast dat er behoefte was aan kletskaarten voor de hogere groepen. Die zijn er nu!

kletskaart04
Het cursusaanbod van De Vreedzame School
Nieuwe leerkrachten die graag een scholing willen volgen? Vreedzame School-coördinatoren die op de hoogte willen blijven? Coöperatieve werkvormen beter inzetten in De Vreedzame School?
cursusaanbod
Rapport Onderwijsraad steun in de rug voor De Vreedzame School
De Vreedzame School wordt met name genoemd in het advies van 27 augustus 2012 over burgerschapsvorming in het onderwijs.
onderwijsraad
Mini-symposium over De Vreedzame Wijk op 24 september 2012
De Universiteit Utrecht heeft -in opdrachte van de Gemeente Utrecht- de invoering van het programma De Vreedzame Wijk in de wijken Overvecht en Kanaleneiland gevolgd en presenteren nu de onderzoeksresultaten.
wijken02
Nieuw draaiboek mediatortraining
Het draaiboek voor de mediatortraining is ingrijpend verbeterd, vernieuwd, en aangepast aan het vernieuwde programma van De Vreedzame School.

mediatortraining

Nieuwe publicaties en presentaties over De Vreedzame School en Wijk
Een artikel over leerlingparticipatie, een Mini-symposium,

de Onderwijssummit, een Trainingsdag en een VVE congres.

publicaties